В меморандума предлагаме абсолютно открита процедура и ако задкулисието беше във

...
В меморандума предлагаме абсолютно открита процедура и ако задкулисието беше във
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Не става дума за делкане, а за споделена отговорност

В меморандума предлагаме безусловно открита процедура и в случай че задкулисието беше във фундамента на нашето ръководство, нямаше да предизвика подобен гърмеж. Това е най-силното доказателство, че не става въпрос за подмолни сделки. Това съобщи в ефира на БНР, народен представител от ПГ на ПП-ДБ.

Тя акцентира, че именно високото равнище на осветеност на процедурата за избор на регулаторите е провокирало този екот:

" Ако някой се договаря подмолно, нямаше в коридорите на Народното събрание да се състоят тези вербални престрелки. Напротив - задкулисието е безшумно, то си работи на напълно други равнища и не се самовзривява пред камерите ", разяснява тя.

По думите на депутатката в меморандума е написано несъгласието на ПП-ДБ с образуване на плаващи болшинства, както и това, че няма да бъдат издигани и подкрепяни ярки политически фигури.

беше безапелационна, че не става дума за делкаене, а за споделена отговорност за това по какъв начин ще наподобяват регулаторите: " Тези, които приказват за делкане, не се разстроиха, когато в ефира на национална медия председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС разгласи, че ще се дели 1:1:1 сред ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Тогава ние казахме, че не сме съгласни с подобен метод и няма да има подобен метод. Меморандумът е отговорът на това. Има две обединения, които стоят зад ръководството, те би трябвало да носят отговорност. ... " Да, България " имаме специфична резолюция на Националния ни съвет, в която оценихме като неточност методът на лъчение на ярки политически фигури. Тя последва избора на конституционни съдии ".

Меморандумът предлага да се гледат четири фундаментални стълба на ръководството, които крепят държавата - битката с корупцията, положението на службите, правосъдната система и регулаторите, изясни Цонева.

" На базата на оценките на премиера Николай Денков и на вицепремиера Мария Габриел, които се образуват по отношение на управническата и законодателната стратегия, единодушие ще дадат и политическите сили. Това ще дефинира метода, по който ще наподобява бъдещият Министерски съвет след ротацията.... Всеки един министър би трябвало да получи своята оценка и политическите сили да решат кого ще поддържат и кого - не ", сподели депутатката от ПП-ДБ. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР